Power Of Youth България

Помните ли едновремешните български предприемачи? Тези между освобождението и началото на комунизма. Визионерите, които са създали както много успешни бизнеси, превърнали се във фундамента на българската икономика, така и социални придобивки за работниците си и за местата, където са живели – училища, църкви, университети. Евлоги и Христо Геогриеви, Иван Денкоглу, Андрей Ляпчев, Атанас Буров и много други са същите като тези, създали фундамента на американската икономика като Андрю Карнеги, Уорън Бъфет или Бил Гейтс. Като тези визионери от едновремешна Америка, развили бизнеси и после създали Харвард и Станфорд. Къде са днес тези хора в България?

Не, не че ги няма, тук са. Тук са, но никой не говори за тях, за това какво правят и какво наследство оставят. Никой не ги показва. Повечето действат безшумно и самостоятелно. Днес повече от всякога има нужда от положителни супергерои, защото 23 години на първа страница на всеки вестник и по всяка телевизия са отрицателните. Трябват ни българските Елон Мъск, Сергей Брин и Опра Уинфри. Когато има положителни герои, примери за подражание, ще има повече фенове, които искат да станат като тях. Да, ще отнеме 15-20 години, но е напълно постижимо.

Какво е POYxBG?

Power Of Youth България (POYxBG) е първият локален клуб на Power Of Youth, която организира глобални конференции за млади успешни предприемачи с цел те да вдъхновят следващото поколение чрез личния пример в бизнеса и живота си, да си помагат един на друг и да променят света.

Какво прави POYxBG?

POYxBG организира локални неформални събирания на млади и успешни български предприемачи и иноватори, като цели да промотира тези, които държат в сърцата си ценности като това да правиш бизнес, с който да променяш света към по-добро, да помагаш на другите, да връщаш на обществото, когато успееш, да развиваш бизнеса си така, че той да стане пример и мотивация за други. Искаме да покажем и ценностите, които са заложени в ДНК-то на POY, като активно ги представяме в България пред успели и начинаещи млади предприемачи, за да могат да станат част от глобалния POY и да се възползват от предимствата му.

Каква е мисията на POY?

POY е организация от млади предприемачи и лидери, които впрягат оптимизма, силата и енергията си, за да променят света и да вдъхновят цяла генерация. Във времена на кризи, войни, безработица, екологични и социални катастрофи ние вярваме, че можем да променим перспективата и да покажем чрез личен пример в какво вярваме.

Как мислим да постигнем това?

Поемаме отговорност

Предприемачите, които се присъединят към POY вярват, че бизнесът може да е основата на по-добър, справедлив и устойчив свят. Те приемат днешните предизвикателства с чувство на отговорност и възможност за промяна, а не като непреодолими пречки. Те приемат, че бизнесът трябва да води глобалната промяна към нов начин на мислене и работа и те са хората, които ще го покажат. Работейки заедно тази промяна ще стане много по-бързо.

Моля прочетете повече за ценностите, в които вярваме.

Как помага POY?

Power Of Youth се е посветила на подпомагането на перспективни предприемачи, като им помага да бъдат видяни и чути по света. POY привлича големи и активни спонсори и работи с партньорски организации по света, за да създаде възможности пред предприемачи и инвеститори да се свържат, да правят бизнес, да учат и се развиват заедно.

Какво казват хората?

„Виждам как Power Of Youth привлича вниманието на целия свят, защото въплъщава в себе си духа на една генерация.” Рао Дзин, Китай, съосновател на Ren Ren (китайският Фейсбук), Изпълнителен дирактор и основател на April Media.

”Power Of Youth е чудесен пример за това как младите хора поемат инициативата да започнат значима промяна.” Паскал Лежюн, Директор на Звено, Програма Младите в Действие, Генерална дирекция по Образование и Култура, Европейска Комисия.

„Преди мислех, че съм отворен към света, но това, което направи Power Of Youth е да ме доведе до съвсем друго ниво на осъзнаване – сега виждам много повече възможности и предизвикателства пред мен, чувствам, че разбирам повече и мога повече, чувствам се обогатен.” Дан, 23 години, Литва, съосновател на “BlastMat”.

Можете да се свържете с POY България на e-mail: info @ power-of-youth.bg.